Comunicat: 116/2019 – Dels mòduls aplicables en les designes de “Llei de Segona Oportunitat”

Benvolgudes i benvolguts,

Us traslladem la informació que tenim sobre el cobrament de mòduls en les designes que us puguin correspondre en aquesta matèria. 

Compensació d’actuacions professionals en procediments de segona oportunitat 

La normativa actual no preveu la perceptivitat de l’actuació lletrada per actuacions prèvies al concurs de la persona física en què es vulgui obtenir el benefici d’exoneració del passiu insatisfet en la fase notarial prèvia a la fase jurisdiccional i, per tant, d’acord amb la regulació prevista per la Llei d’assistència jurídica gratuïta, quedaria exclosa la designa lletrada del torn d’ofici en el marc de l’assistència jurídica gratuïta. 

Tanmateix, atès que aquesta fase notarial és de caràcter obligatori i condiciona de forma decisiva les actuacions i decisions que s’adoptin en les fases posteriors del procediment, és imprescindible que el ciutadà tingui un bon sistema d’assessorament per preparar la documentació necessària i dur a terme les actuacions corresponents a aquesta fase prèvia, sens perjudici de posterior modificacions legislatives que permetin l’actuació lletrada o que s’estableixin nous mòduls de compensació. 

Per aquest motiu, es va acordar que s’efectuarà designació lletrada ja per a la fase notarial i que les actuacions professionals que es realitzin en el procediment de segona oportunitat es compensaran com s’indica a continuació: 

  • Fase notarial: es compensa amb el mòdul 26a-Judici declaratiu ordinari: demanda-
  • Si hi ha acord extrajudicial: al mòdul 26a ja percebut s’afegeix la compensació del mòdul 22- Transaccions extrajudicials- en relació amb el mòdul 26b- Judici declaratiu ordinari: vista-. Per tant, la compensació seria d’un 75% de l’import del mòdul 26b.
  • Intervenció en procediment judicial: al mòdul 26a ja percebut s’afegeix el mòdul 26b- Judici declaratiu ordinari: vista.

Salutacions,