Comunicat 120/2020 - Acord del Secretari Coordinador sobre la presentació d'escrits telemàtics

Benvolgudes i benvolguts,

Us adjuntem acord del Secretari Coordinador Provincial sobre la presentació d’escrits telemàtics autoritzats des d’avui.

Així mateix, us transcrivim uns aclariments rebuts fa poca estona.

“Mentre duri l'estat d'alarma segueixen vigents les restricció de presentació d'escrits en aquells àmbits on no s’utilitza el sistema de presentació d'escrits telemàtica. És a dir els professionals que treballen en els ordres social i penal no poden fer-ho per lexnet ni per ejcat per no estar previst encara per a ells.

En l'àmbit civil, des d'avui ja es pot fer presentació telemàtica (ejusticia.cat) i es recomana moderació i prudència per part dels procuradors per no col·lapsar els serveis mínims establerts. I durant aquesta setmana s'intentarà fer efectiva aquesta nova fase que suposarà en la majoria d'òrgans tramitar els assumptes i esperar notificar un cop s'aixequi l'estat d'alarma. En certa manera es pretén treballar com si fos el mes d'agost, i una vegada que s'aixequi l'estat d'alarma, realitzar les notificacions de forma esglaonada com passa cada any a principis de setembre.

S'informa que els LAJS de Primera Instància INFORMEN que els escrits telemàtics presentats que només vinguin signats per un procurador o amb firmes manuscrites que no se'ls donarà tràmit.”

Creient que és del vostre interès, rebeu una cordial salutació,