Comunicat 126/2020 - Notificacions judicials

Benvolgudes i benvolguts,

A la Comissió de seguiment del TSJCat, en la seva reunió de data 16 d’abril de 2020, es va autoritzar la realització de notificacions de totes les actuacions processals mentre duri la suspensió per l’Estat d’Alarma sempre que “todas las notificaciones deberían acompañarse de la oportuna advertencia de que los plazos para recurrir no se inician hasta el momento en que se levante el estado de alarma, de forma que deberá asegurarse que las plantillas de notificación introducidas en el sistema de gestión procesal “e-justicia.cat” permiten una modificación que incluya tal advertencia”.

El Secretari Coordinador Provincial, d’acord amb el President de la Audiència i dels Col·legis de Procuradors i Advocats de la demarcació de la província de Girona, vist que l'aplicació efectiva de la inserció de manera individual del text de l'advertiment en totes i cadascuna de les resolucions, implicaria una important càrrega de treball afegida a la tasca realitzada pel LAJ i a l'únic funcionari de serveis mínims en cada òrgan judicial, en tant que està previst per disposició legal (Disp. Adic. 2ª regla 1a de l'RD 463/2020 de 14 de març) que els terminis per a recórrer no s'inicien fins al moment en que s'aixequi l'estat d'alarma i que tothom coneix sobradament,  ha acordat que es puguin realitzar notificacions sense el contingut exprés de l’advertència en el benentès que, legalment, el terminis per recórrer no s’iniciaran fins l’aixecament de l’estat d’alarma.

Acompanyem també calendari de notificacions de procediments no essencials que ens ha fet arribar el Secretari Coordinador.

Ben cordialment,