Comunicat 143/2020 - Reactivació judicial

Benvolgudes i benvolguts,

Sense que hi hagi, ara per ara, res confirmat, de les reunions del CGPJ amb les associacions de jutges i sindicats de funcionaris s’ha pogut saber que hi haurà tres fases de preparació per a la tornada a la normalitat en l’àmbit judicial. La durada de cada fase es preveu setmanal estant, però,  en funció de l'evolució de la pandèmia. En cada fase hi haurà un progressiu percentatge de reincorporació de les plantilles de funcionaris, llevat dels funcionaris de Registre Civil que tindrà majors percentatges.

  • Fase 1-Inici de la reincorporació programada: aniran a cada centre de treball entre un 30 i un 40% dels efectius que prestin servei en ells. Amb caràcter general, en aquesta fase només es realitzaran torns de matí. En principi està previst que aquesta fase comenci la setmana entrant (diuen que dimarts).
  • Fase 2-Preparació per a la reactivació dels terminis processals: s'iniciarà quan hagi transcorregut al menys una setmana des de l'inici de la fase I. Aniran a cada centre de treball entre un 60 i un 70% dels efectius que prestin servei en ells, en torns de matí i tarda, si així s'estableix.
  • Fase 3-Activitat ordinària, amb terminis processals activats: s'iniciarà sempre que hagin transcorregut al menys una setmana des de l'inici de la fase II. Aniran a cada centre de treball el 100% dels efectius que prestin servei en ells, en torns de matí i tarda, si així s'estableix.

Finalment, un cop s'aixequin les recomanacions sanitàries que permetin retornar a la situació de funcionament anterior a  la declaració d’Estat d’Alarma es tornarà a l’activitat normalitzada tal i com hem treballat fins el 14 de març.

Tot això, amb tota la cautela, ja que no hi ha res en ferm.