Comunicat 255/2020 – Oficina judicial de La Bisbal d'Empordà

Benvolgudes i benvolguts,

El proper 2 de novembre entra en funcionament al partit judicial de La Bisbal d’Empordà el nou model organitzatiu de l'Administració de justícia a Catalunya, l’oficina judicial, amb l'objectiu d'oferir un servei públic de més qualitat.

Durant els últims anys el Departament de Justícia ha estat treballant per modernitzar aquesta Administració amb l’objectiu de situar-la a l’alçada de les organitzacions capdavanteres del segle XXI, i l’oficina judicial es planteja com un dels mitjans per aconseguir aquests objectius. Amb el nou model organitzatiu es pretén optimitzar els recursos disponibles, amb el suport de les tecnologies de la informació i la comunicació, i oferir així un servei àgil, transparent i responsable a la ciutadania.

Amb aquesta ja són dinou implementacions: Girona (implementació parcial), Olot, la Seu d’Urgell, Cornellà de Llobregat, el Vendrell, el Prat de Llobregat, Amposta, Balaguer, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, Blanes, Puigcerdà, Gandesa, Cerdanyola del Vallès, Ripoll, Vielha e Mijaran i Tremp.

Així mateix, us fem saber que al web de l’Administració de justícia podeu trobar el manual per a procuradors, advocats i graduats socials, document que pot ser d’utilitat per orientar-vos i facilitar-vos la tasca dins el nou model organitzatiu de l’Administració de justícia. Es tracta d’una publicació on s’explica l’estructura de l’oficina judicial, les unitats que la conformen, les funcions de cada unitat, el model de relació dels professionals amb aquestes unitats, els recursos de què disposa aquest col·lectiu i altres informacions d’interès. També disposeu d’una bústia per enviar els vostres dubtes i/o suggeriments (oficinajudicial.dj@gencat.cat).

D’altra banda, us informem que el Servei Comú Processal d’Execució disposarà d’un nou sistema de gestió processal, motiu pel qual ha estat necessari numerar de nou les execucions civils i executòries penals dels quatre òrgans judicials del partit. Adjunt us enviem el llistat de correspondència de la nova numeració amb l’antiga dels jutjats. Tingueu-la present si actueu a La Bisbal i porteu temes d’aquest tipus.  

Per facilitar l’adaptació i la posada en funcionament del nou model organitzatiu, se’ns ha comunicat que, en la mesura que sigui possible, els dies 2 i 3 de novembre només us heu d’adreçar a les noves unitats i serveis de La Bisbal per a actuacions inajornables o urgents.

Atentament,