Malestar de l’advocacia per les reformes legislatives que impulsen el Ministeri de Justícia i el d’Economia i que afecten a la nostra professió

Benvolguts i benvolgudes,

Sabeu del malestar de l’advocacia per les reformes legislatives que impulsen el Ministeri de Justícia i el d’Economia i que afecten a la nostra professió.

 La reforma legislativa més avançada és la Llei d’Assistència Jurídica gratuïta i, tot i els esforços per aconseguir un canvi  del Ministeri, les modificacions aconseguides, reconeixent  que milloren el text inicial, considerem que no són suficients ni satisfan les reivindicacions de l’advocacia, per això s’han adoptat les següents mesures:

 El dia 17 de Juliol hi ha una concentració/manifestació d’advocats d’arreu d’Espanya  a la seu del Ministeri de Justícia.

El dia 24 de Juliol es concentren totes les Juntes de Govern dels 83 Col·legis d’Advocats de l’Estat, es subscriurà un manifest que es procedirà a lliurar al Congrés dels Diputats.

Així mateix, la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta i Torn d’Ofici del Consejo General de l’Advocacia espanyola, ha proposat la suspensió els dies 30 de Juliol i 10 de setembre, dels serveis del torn d’ofici que seguidament us detallem:

 1.             No prestar el servei d'assistència lletrada a imputats no detinguts.

2.             No prestar el servei d'orientació jurídica, excepte per a les suspensions de terminis processals.

3.             No assistir als judicis ràpids sense detinguts.

 Us mantindrem informats dels esdeveniments.