Crisis refugiats

Benvolguts i benvolgudes,

Per mitjà d'aquestes línies us comuniquem que, davant la greu crisi humanitària generada per la situació dels refugiats, el Consell de l’Advocacia Catalana i el CGAE han endegat diverses iniciatives per col·laborar de manera desinteressada amb les Autoritats, ACNUR, ONG’s i entitats socials per abordar l'assistència jurídica de potencials refugiats i persones desplaçades.

El President del Consell, en representació dels 14 Col·legis d’Advocats Catalans, ha estat present a la reunió d’aquest dilluns a la seu de la Generalitat amb les administracions catalanes, Govern, associacions de municipis, ajuntaments i entitats humanitàries, per coordinar-se i donar una resposta a la "situació dramàtica" que viuen milers de refugiats fugits de països en guerra.

 A nivell del C.G.A.E.  ha creat un registre d’advocats voluntaris que sàpiguen anglès i/o francès, especialitzats en matèria d'immigració i asil; aquesta assistència es prestarà tant a nivell nacional i local, així com també en els països europeus afectats per l’allau de refugiats per col·laborar in situ amb els advocats i autoritats si així ho demanessin.

 Els interessats us podeu inscriure enviant un correu a la següent adreça registro.asilo@abogacia.es indicant el nom, col·legi, idiomes que parleu i el nivell que en teniu i cal que indiqueu si esteu disposats, si fos necessari, a desplaçar-vos als països afectats. Està previst en breu que a la plana web de www.abogacia.es es pengi un formulari, però mentre podeu utilitzar l’adreça de correu facilitada.

 Així mateix, si teniu alguna proposta a formular o qualsevol iniciativa a nivell local, us demanem que ens ho feu saber a la major brevetat possible.

 Us adjuntem les notes de premsa del Consell i del Consejo per a la vostra informació.

Trobareu la informació relativa al contingut, així com les instruccions per formalitzar la inscripció, al programa que adjuntem.

Cordialment