Posada en marxa de les comunicacions telemàtiques en els Jutjats Mercantils de Barcelona

Benvolgudes, benvolguts,

En el marc del compliment de la Llei 42/2015, que estableix l’obligatorietat de les comunicacions telemàtiques entre els col·lectius professionals i els òrgans de l’Administració de justícia, ens plau comunicar-vos que el proper 27 de novembre de 2017 ha estat programat l’inici del desplegament de la presentació d’escrits telemàtics, mòdul de registre d’escrits (RED) d’e-justícia.cat en les modalitats telemàtic presencial i presencial, per als col·lectius de procuradors i advocats en el partit judicial de Barcelona i per als jutjats civils mercantils.

Aquest desplegament implicarà els següents canvis:

Fins ara els escrits mercantils s’han vingut presentant telemàticament directament als jutjats mercantils destí en els casos que era possible.

Aquesta nova fase permetrà als professionals afectats, pels casos excepcionals en que no sigui possible fer la presentació totalment telemàtica, obtenir a la extranet les caràtules del tipus telemàtic presencial i personar-se al registre d’escrits civils del deganat de Barcelona per fer la lectura de la caràtula i el registre automàtic de l’escrit.

Volem fer notar un punt molt important que implica que els escrits amb destí a la oficina de presentació de Suport de Tramitació Concursal continuaran presentant-se com fins ara, és a dir al mateix lloc que ara i de la mateixa forma que fins ara.

El desplegament es realitzarà en dues fases diferenciades: una primera de període voluntari i una segona de període obligatori. El període voluntari s’iniciarà el 27 de novembre. L’inici del període obligatori se us comunicarà posteriorment.

L’ús del mòdul RED és molt senzill. Disposeu de la següent informació al web de l’Administració de justícia:

Ben cordialment,