Curs presencial sobre Drets Ambientals

Formació Icafi

Benvolgudes i benvolguts,

Presencial a la seu del Consell de l'Advocacia Catalana.

Aquesta formació se centra en la tutela judicial del medi ambient, abordant diverses perspectives legals per assegurar la protecció ambiental i garantir l’accés a la justícia en medi ambient. A través de quatre sessions, es proporcionen coneixements jurídics especialitzats en els següents quatre àmbits: tutela judicial penal del medi ambient, tutela contenciosa administrativa del medi ambient, dret i litigis climàtics i drets humans i drets de la natura  De la mà d’experts en la matèria i s’obtindrà una comprensió profunda dels desafiaments i solucions jurídiques en la defensa del medi ambient i, en especial, dels drets ambientals

La connexió entre drets humans i medi ambient és avui indiscutible i, per tant, la formació en drets ambientals permetrà no només adquirir eines i coneixements tendents a la tutela legal del medi ambient, sinó també d’aquells drets humans afectats pel deteriorament del medi ambient, incloent-hi el dret humà que totes les persones tenen al medi ambient,  i els drets de la natura.

Els objectius del curs són comprendre el marc legal ambiental, oferint una visió completa de les normatives legals que regulen la protecció del medi ambient en diversos àmbits judicials tot posant especial èmfasi en els drets ambientals.

Específicament:

  • Analitzar la tutela judicial ambiental: estudiar els processos penals, els contenciosos-administratius i els litigis relacionats amb la protecció ambiental.
  • Identificar els drets ambientals i els seus principals mecanismes de protecció: examinar el dret humà al medi ambient, els drets humans i el medi ambient i els drets de la natura, així com els mecanismes legals per a la seva protecció.
  • Revisar i discutir casos per aprofundir en coneixement pràctic i real i comprendre millor les estratègies judicials efectives.
  • Fomentar el debat i la reflexió crítica entre participants sobre els desafiaments actuals en la tutela judicial del medi ambient i explorar solucions innovadores.

Data: 2, 9, 16 i 23 d’octubre de 2024

Format: Presencial a la seu del Consell de l’Advocacia Catalana (Carrer Roger de Llúria núm. 113, 2a planta de Barcelona)

Hora: 16.30 a 19.30 hores

Preu: 25€

Programa Inscripcions

Cordialment,