WbinCICAC: Les odres de protecció a víctimes de VM a Catalunya: Anàlisi des de la pràctica

 Formació Icafi

Benvolgudes i benvolguts,

Catalunya és la comunitat autònoma on els jutjats deneguen més ordres de protecció. Aquesta tendència és una constant al llarg dels 10 darrers anys on trobem que el volum d’ordres de protecció que els jutges han atorgat a les víctimes de violència masclista només va superar el 50% de les sol·licitades en dues ocasions. L’any 2024 les ordres de protecció atorgades a Catalunya van ser d’un 48%, mentre que a la gran majoria de Comunitats ronden entre el 60% i 80% segons dades del CGPJ.

A més, els darrers anys, 5 partits judicials han denegat més del 70% d’aquestes mesures. Això vol dir que 7 de cada 10 dones que formalitzen una denúncia en aquests jutjats no reben la protecció sol·licitada.

En aquest webinar volem analitzar des de la pràctica quines són les raons que provoquen la denegació de les ordres de protecció a Catalunya.

 

Benvinguda,

  • Excm. Sr. Joan Martínez Garcia. president d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana
  • Excma. Sra. Esther López Ferreras. presidenta de la Comissió de VM i Igualtat d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana
  • Sra. Belén Gallo García. Directora General per l’Erradicació de les Violències Masclistes

Ponents:

  • Sra. Lucia Ortiz Amaro. Advocada i membre del grup de recerca de Antígona (UAB).
  • Sra. Anna Adela Mateu Vidal. Coordinadora del programa de millora de les Unitats de Valoració Forense Integral de l’IMLCFC .
  • Sra. Núria de la Fuente Benavides. Magistrada de la secció quarta de l’AP de Tarragona, secció especialitzada en violència sobre la dona.
  • Fiscalia Granollers-Mollet

ModeraSra. Carmen Sala Picón. Advocada, membre de la comissió de VM d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana

Data: 5 de maig de 2025

Hora: 16 hores

Format: Línia

Preu: Gratuït

Inscripcions gratuïtes

Cordialment,