El documental Tierra clou el III Cicle de Cinema i Ciència del MTE

El III Cicle de Cinema i Ciència del MTE abaixa el teló aquest divendres, 12 de desembre de 2008, amb la projecció del documental Tierra i la participació de la delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez. La sessió de cinefòrum, d'entrada gratuïta, tindrà lloc a partir de les vuit del vespre a la sala d’actes del Patronat de la Catequística de Figueres.
La cinta, dirigida pel naturalista Alastair Fothergill, ens proposa un espectacular recorregut per la Terra, de nord a sud, i a través de les estacions, observant el comportament de diferents espècies animals i la influència del canvi climàtic a les seves vides. Estrenada l’any 2007, és el resultat de cinc anys de treball, quasi 20 milions d’euros de pressupost i l’ús de les tecnologies més recents.

Fitxa tècnica 
Títol: Tierra
Títol Original: Earth
Data d’estrena: Divendres, 26 d’octubre de 2007
Gènere: Documental
Nacionalitat: Regne Unit, Alemanya
Any: 2007
Director: Alastair Fothergill, Mark Linfield.
Guió: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey.
Repartiment: [Narrador] Patrick Stewart, David Attenborough.
Sinopsis: Utilitzant el Sol com a guia, la pel·lícula realitza un apassionant viatge amb escala a l’Àrtic, on una família d’ossos polars es desperta sota les primeres llums de la primavera en busca de menjar abans del desgel. A mig món de distància, una elefant i la seva cria han de compartir l’escassa aigua disponible amb una orgullosa manada de lleons. Acompanyarem a una balena geperuda en la seva immigració de 6.000 Km fins l’Antàrtica durant la qual lluitarà per salvaguardar la seva cria. Aquest viatge inoblidable a través de les diferents estacions i de la lluita diària per la supervivència en el nostre planeta, està rodat amb les càmeres més noves d’alta definició. Des dels increïbles paisatges mai vistos, fins els detalls més íntims de les vides de les nostres estimades i esquives criatures salvatges. Un extraordinari viatge que sens dubte ens deixarà sense alè.

Anna Rosa Martínez (1967) és llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i Maître en Oceonologia Aplicada per la Université de Perpignan. Entre 1991 i 1994 va ser la responsable de les campanyes de pesca de Greenpeace Espanya. Posteriorment va treballar com a investigadora i oficial de programa per Genetic Resources Action International (GRAIN) on es va especialitzar en l’impacte de les polítiques internacionals d’investigació agrícola en el sector privat sobre els petits agricultors a tot el món. Des de 2004 és la delegada de Greenpeace a Catalunya.
Greenpeace és una organització ecologista i pacifista internacional, econòmica i políticament independent, que no accepta donacions ni pressions de governs, partits polítics o empreses. El seu objectiu és protegir i defensar el medi ambient i la pau, intervenint en diferents punts del planeta on es cometin atemptats contra la naturalesa. Greenpeace porta a terme campanyes per a aturar el canvi climàtic, protegir la biodiversitat, acabar amb l’ús de l’energia nuclear i de les armes i fomentar la pau. Greenpeace compta amb tres milions d’associats a tot el món.

Tierra
Dia: Divendres 12 de desembre de 2008, a les 20h
Lloc: Patronat de la Catequística, Figueres
Ponent: Anna Rosa Martínez (delegada de Greenpeace a Catalunya)
Entrada gratuïta