Què es la mediació? És un mètode de resolució de conflictes, voluntari, confidencial pel qual dues o és parts inteneten solucionar els seus problemes amb ajuda d´ una tercera persona: el MEDIADOR

Quins conflictes poden mediar-se? Conflictes dins l´ àrea familiar, veïnal, penal, escolar, labora, d´ estrangeria etc. Abans, un cop iniciada la via judicial i un cop finalitzat el procés per tal de modificar o demanar el compliment.

Què es el SOM? L´ Iltre. Col•legi d´ Advocats de Figueres ofereix a qualsevol persona interessada el SOM (Servei d´ Orientació a la Mediació). Cada dimecres de 12:00 a 14:00 hores prèvia concertació d´ hora.

Qui és el mediador? El Iltre. Col•legi d´ Advocats de Figueres compte amb 12 advocats mediadors, acreditats i habilitats pel Centre de Mediació Familiar de la Generalitat de Catalunya que atenen als interessats en solucionar el seus problemes.

Quins temes que es poden mediar? Patria potestad; custòdia de fills; règim de visites; pensions d´ aliments , pensions compensatòries; ús de l´ habitatge; liquidació de bens, dret de visites dels avis, altres conflictes.

Quins son els avantatges? Protagonisme de les parts, propiciar la comunicació, major satisfacció al obtenir acords constructius, té en compte els interessos i necessitats de tots, propicia solucions constructives.