Comunicat 11/2020 - Jornada Gironina del Dia Europeu de la Mediació organitza Fundació Universitat de Girona i Universitat Oberta de Catalunya

Benvolgudes i benvolguts,

Ens complau traslladar-vos la informació que hem rebut de la UdG:  

En motiu del Dia Europeu de la Mediació us convidem a la Jornada “Serveis actuals i projectes innovadors de Mediació Comunitària i Gestió de Conflictes Públics.  

La Fundació Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya organitzen una jornada el 21 de gener per conèixer i analitzar els actuals serveis i els projectes d’innovació de mediació comunitària i gestió de conflictes públics de les comarques gironines.  

Benvolguts i Benvolgudes, 

Em dirigeixo a vostès per tal de fer-los arribar una informació que pot ser del seu interès i per aquesta entitat, per aquest motiu si penseu que aquesta informació pot ser d’interès d’algunes de les persones i/o organismes del seu abast us agraïm per avançat que els hi feu arribar aquesta informació. 

La Jornada tindrà lloc de 9:00h a 14:00h   a la Factoria Cultura Coma Cros, ubicada al Carrer Sant Antoni, 1, primera planta Salt (Girona) i ha estatorganitzada des dels estudis de Postgrau de Gestió de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Fundació UdG i del Màster en Gestió i Solució de Conflictes de la Universitat Oberta de Catalunya.  

La finalitat de la Jornada és donar a conèixer i analitzar els serveis actuals i projectes innovadors de mediació comunitària i gestió de conflictes públics en diferents poblacions del territori gironí i explicar els projectes innovadors en aquest àmbit. Els serveis i projectes es presentaran en format de taula rodona, amb un moderador i els assistents formularan preguntes als ponents sobre els serveis i projectes i conflictes actuals que tinguin relació. 

La jornada va dirigida a persones mediadores, professionals de la gestió i resolució de conflictes, tècnics i tècniques de l’administració pública o que gestionen projectes públics, càrrecs electes, cos de policia, tècnics i dirigents d’entitats del tercer sector, socials, comunitàries, juvenils, esportives, empreses, personal docent, professionals del món del dret, psicologia, ciències polítiques, criminologia, pedagogia, treball i educació social, sociòlegs, etc. 

La Gestió de Conflictes i la mediació, com a polítiques públiques, plantegen una nova manera de fer política amb la implicació efectiva de la ciutadania i on els governs no treballen sols ni es limiten a imposar solucions. A través d’aquest model de gestió del conflicte es treballa per millorar la qualitat de la gestió pública i la responsabilitat social de les organitzacions públiques i privades, aconseguint d’aquesta manera una veritable transformació social dins la comunitat. 

Si voleu conèixer com i de quina manera us pot ajudar la gestió alternativa de conflictes i la mediació en el vostre dia a dia – gestió de conflictes públics, elaboració de projectes i polítiques amb la implicació de les persones, conflictes veïnals, en l’oci nocturn, en les instal·lacions esportives els dies de competició,  prevenció de bullying, conflictes de salut dels joves relacionats amb els trastorns alimentaris, conflictes en l’ús d’espais públics, mediació dins l’àmbit de les policies locals i serveis comunitaris actuals – podeu fer la vostra inscripció a:

Per més informació podeu consultar el programa a: 

I també a la web del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 

Salutacions cordials,