Comunicat 2/2021 - Curs sobre "LA PROVA DIGITAL"

Benvolgudes i benvolguts,

Encetem el 2021 informant-vos que les Comissions de Formació i de Tecnologies del Consell de l’Advocacia Catalana, han organitzat conjuntament un nou curs pràctic basat en aspectes relacionats amb els mitjans de prova electrònica, adreçat a advocades i advocats processalistes.

La societat digital és una realitat  que tenim incorporada en la nostra vida diària, la qual també té la seva repercussió en els procediments judicials i arbitrals: els canals de comunicació digitals (WhatsApp, SMS, correus electrònics, xarxes socials, etc.)  poden esdevenir mitjans de prova; una part important dels il·lícits civils i dels delictes es cometen electrònicament; són molts els procediments laborals en els que la prova per acreditar els fets està basada en sistemes digitals, etc.

Un nou àmbit que hem de conèixer per poder mantenir les nostres al·legacions en proves electròniques que disposin de garanties i donin credibilitat als nostres arguments. També hem d’estar preparats de contrari per saber acreditar amb eficàcia quan no reuneixin tots els requisits necessaris.

Qüestions com la forma d’obtenir legítimament proves digitals, com conservar aquests mitjans de prova per evitar la seva desaparició o destrucció, anticipar-les o haver de demanar-les a un tercer, com aportar aquests tipus de prova al procediment judicial, o quan és necessària la seva impugnació, o com plantejar les pericials i les metodologies a seguir, així com la viabilitat de les entrades i els registres en la realitat dels diferents procediments, seran objecte de tractament en aquest curs, analitzant, també, les particularitats de l’ aportació  i pràctica de la prova en les  diferents jurisdiccions.

El curs es presenta en els aspectes més pràctics, modulant les solucions en proporció a la realitat econòmica dels clients/es i de la quantia o conseqüència jurídica en joc en l’assumpte dels clients/es i respecte del pes que ha de tenir la prova electrònica en els seus assumptes.

L’advocat Manuel Martínez Ribas, dirigirà aquest curs, el qual hem anomenat “LA PROVA DIGITAL”,  i que començarà el dimarts 26 de gener de 2021, de 15.00 a 17.00 hores. El curs té una durada total de 14 hores, distribuïdes en 12 hores teòriques (de dues hores cadascuna), més 2 hores de sessió pràctica.

Arran de les circumstàncies actuals de la COVID-19, seguirem oferint tota la formació íntegrament en format en línea (plataforma Moodle + VC).

Recomanem a l’alumnat que totes les sessions es segueixin en directe, però en cas que no sigui possible, quedaran enregistrades durant un temps limitat per tornar-les a recuperar amb posterioritat en diferit.

Us adjuntem el programa amb tota l’ informació, així com l’enllaç a la pàgina web del CICAC:

https://www.cicac.cat/2020/12/curs-practic-sobre-la-prova-digital/

El preu total del curs són 100€.

Ben cordialment,