Comunicat 34/2021 - La plusvàlua municipal i la crisi de l'habitatge. El paper de les Sindicatures Locals

Benvolgudes i benvolguts,

Us anunciem que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat el WbinCICAC: La plusvàlua municipal i la crisi de l’habitatge. El paper de les Sindicatures Locals.

L’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, la plusvàlua municipal, ha estat objecte d’un fort debat públic en gran part centrat en la seva aplicació en casos de pèrdua de l’habitatge principal com a conseqüència de la impossibilitat de fer front al pagament d’una hipoteca i en les situacions de la dació en pagament.

En aquesta sessió es vol analitzar la regulació i aplicació d’aquest impost, quines accions han realitzat els organismes de gestió tributaria de la Diputació per adaptar la plusvàlua a la situació de crisis d’habitatge, quins mecanismes tenen els municipis per flexibilitzar aquest impost. També des del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals s’abordarà el seu paper en aquestes situacions i com contribueixen en la gestió dels conflictes municipals.

La presentació de la sessió anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Maria Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i la Sra. Eva Abellan Costa, Presidenta del FSL i Síndica Municipal de Greuges de Sabadell.

La moderació de les intervencions aniran a càrrec de l’Excma. Sra. Eva Ribó, Consellera del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat.

Com a persones ponents de la sessió comptarem amb la intervenció de:

  • Sr. Sebastià Martínez, advocat, cap de gestió tributària de l’Ajuntament de Girona i professor associat de Dret Financer i Tributari a la UdG.
  • Sra. Llum Rodríguez, gerent de l’organisme de Gestió Tributària de Diputació de Barcelona.
  • Sra. Isabel Marquès, membre la Junta Directiva del FSD i Síndica Municipal de Greuges de Terrassa.

Al finalitzar hi haurà un torn de preguntes.

Data: 25 de febrer de 2021

Hora: 16.30 hores

Preu: Gratuït

Inscripcions: https://zoom.us/webinar/register/WN_ZY-dUjSVSAG1RMheibvhIQ

Ben cordialment,