Comunicat 121/2023 – XXII Jornades de Dret Català a Tossa

Benvolgudes i benvolguts,

Us informem que la vint-i-dosena edició de les Jornades de Dret Català a Tossa tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre de 2023 i estarà dedicada a l’aplicació judicial del Codi Civil de Catalunya.

Quan s’han complert 20 anys de la llei primera del Codi Civil de Catalunya, considerem que és un bon moment per a reflexionar sobre l’aplicació del nou dret català codificat. Com molt bé coneixen tots els professionals del dret, la clau de volta de l’èxit del Codi és que la seva aplicació sigui real i efectiva pels òrgans jurisdiccionals radicats a Catalunya. També és clau que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya actuï com un veritable òrgan de cassació en matèria civil, superant les aparents inconsistències del Codi i cobrint les llacunes amb una interpretació sistemàtica i progressiva. Per això la propera edició consisteix en una anàlisi a fons dels criteris d’aplicació dels llibres del Codi Civil de Catalunya, amb perspectiva pràctica, però sense perdre gens ni mica el rigor tècnic que caracteritza aquest esdeveniment.

Adjuntem el programa de les jornades.

En el cas de que vulgueu assistir-hi i per tal de poder fer les inscripcions de forma conjunta des del Col·legi, us agrairem que ens ho comuniqueu abans del proper dia 4 de setembre.

Cordialment,