Comunicat 132/2023 – WbinCICAC: Anàlisi del Reial Decret Llei 5/2023 i les mesures de conciliació de la vida personal i familiar en l'exercici professional de l'advocacia

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau informar-vos que s’ha organitzat un nou WbinCICAC que porta per títol: “Anàlisi del Reial Decret Llei 5/2023 i les mesures de conciliació de la vida personal i familiar en l'exercici professional de l'advocacia", el qual se celebrarà el dimecres, 27 de setembre de 2023 a les 16:00 hores, en format en línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

El Reial Decret Llei 5/2023 publicat al BOE núm. 154 del dia 29 de juny de 2023 recull la suspensió de vistes i procediments per malaltia de les persones professionals de l'advocacia o dels seus familiars propers, i també per naixement i cura de menors.

En el títol VII del llibre cinquè inclou diverses mesures de caràcter processal i modifica la normativa reguladora del procés en els diferents ordres jurisdiccionals, una sèrie de mesures “que permeten una major conciliació de la vida personal i familiar amb l'exercici professional de les persones professionals de l'advocacia, la procura i els graduats i les graduades davant dels tribunals de justícia” recollint així algunes de les demandes històriques de conciliació reclamades per l'Advocacia.

En aquest webinar s’analitzarà quines són les mesures es contemplen en l’àmbit penal, en l’àmbit civil i en l’àmbit social i quines accions s’han d’emprendre per a la seva efectiva implementació.

La presentació i benvinguda anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Encarna Orduna, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus  i l’Excma. Sra. Maria Antònia Martí, presidenta de la Comissió d’Igualtat del CICAC i degana de l’Il·lustre col·legi de l’Advocacia de Lleida.

La moderació a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Martínez degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Granollers i Vallès Oriental i president de la Comissió de Noves Tecnologies del CICAC i la clausura anirà a càrrec de  l’Excma. Sra. Esther López, degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat i presidenta de la Comissió de Violència Masclista del CICAC.

Les ponents que intervindran, són:

  • Excma. Sra. Marga Cerro, degana del Col·legi d'Advocats de Talavera de la Reina, consellera i presidenta de la Comissió d'Igualtat del Consell General de l'Advocacia Espanyola
  • Excma. Sra. Lourdes Carballo, degana del Col·legi d’Advocats de Vigo
  • Sra. Mª Auxiliadora Borja , advocada experta laboralista, degana emèrita del Col·legi d’Advocats de València

Un cop finalitzades les intervencions, hi haurà torn de preguntes.

Us facilitem els enllaços per a realitzar les inscripcions:

Web: https://www.cicac.cat/?p=31252

Inscripcions gratuïtes: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_dDvFjweSRX2-fBYjcCf4wg#/registration

Ben cordialment,