Voluntariat per la llengua

Benvolguts companys,

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, han presentat el programa del “Voluntariat per la llengua”.

“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals. Facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que les persones que parlen habitualment el català no canviïn de llengua innecessàriament.

Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar a les persones nouvingudes un interlocutor per poder conversar en català, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és, i ha de ser, llengua d’acollida.

Participar en el programa és molt fàcil. Només cal saber parlar català i dedicar un mínim de 10 hores, fins a juny de 2008, per fer possible un espai de conversa entre aprenents i voluntaris.

A Figueres, 60 parelles lingüístiques varen participar en la darrera edició del projecte. I enguany es presentarà la nova etapa al teatre El Jardí, el divendres 16 de novembre.

Us agraïm anticipadament la vostra col·laboració.

Cordialment,