II Cicle de Música i Ciència

El II Cicle de Música i Ciència continua la seva programació amb la Jove Orquestra de Figueres (JOF), que actuarà aquest divendres, 4 d’abril, a partir de les 20’30 hores a l’església de Sant Pere de Figueres. La JOF ens proposa un recorregut a través dels diferents timbres de l’orquestra de cambra a partir de les diferents famílies instrumentals que la formen: dels concerti grossi de l’època barroca per a instruments de corda, a la important incorporació dels instruments del vent durant el Romanticisme, fins a la progressiva implantació d’instruments electrònics per a la interpretació de la música contemporània.

ELS COLORS DE L’ORQUESTRA A TRAVÉS DEL TEMPS
Dia: 4 d’abril de 2008
Hora: 20’30 hores
Lloc: Església de Sant Pere de Figueres
Concert: Jove Orquestra de Figueres (JOF)
Comenta: Albert Bosch, coordinador de la JOF
Entrada gratuïta

La Jove Orquestra de Figueres (JOF), és una formació promoguda per Joventuts Musicals de Figueres, l’any 1987, on realitzen el seu aprenentatge orquestral joves estudiants d’instruments de corda i vent simfònic de les comarques gironines.
Des de l’any 1989 és una entitat independent formada per més de setanta instrumentistes de 10 a 25 anys, distribuïts en quatre seccions, segons l’edat i el nivell musical. Indika, Juncària i Ficaris són els noms de les seccions de corda i Tramuntana el de la secció de vent.
Al llarg de tot aquest temps la JOF ha ofert tot un seguit de concerts a diverses poblacions de les comarques catalanes mostrant el seu repertori amb especial èmfasi en les obres de compositors catalans dels nostres dies, com són Miquel Sunyer, Narcís Bonet, Albert Llanas, Xavier Benguerel, Aleix Tarrés i Xavier Pagès als qui la JOF ha encarregat i estrenat composicions.
Ha enregistrat un CD amb dues de les obres d’encàrrec propi, La Canço del Muslo de Miquel Sunyer i Encanteri de les Bruixes de Xavier Benguerel i la Suite del Mestre Armer compassada per Albert Gumí, que ha estat un dels directors de la JOF i que actualment gaudeix d’un prestigi internacional indiscutible.

Albert Bosch, coordinador de la Jove Orquestra de Figueres
Neix l’any 1966 a Campllomg (Gironès). Estudia guitarra, llaüt barroc i violí obtenint el títol superior al Conservatori de Música del Liceu. Ha format part del Conjunt Orquestral de Girona, Taller Instrumental de Girona i Sinfonietta Barcelona. És membre dels grups Cantus i Música Antiga de Girona, a més de coordinador de la Jove orquestra de Figueres i de la Jove Orquestra de Cassà.
Com a pedagog imparteix classes de violí a les escoles La Flauta Màgica de Figueres i Sala Galà de Cassà de la Selva. Ha estrenat el conte musical @JOC.cat, a més de diverses obres per a joves orquestres i peces per a pel•lícules mudes.