II Cicle de Música i Ciència/11 abril

El pianista Santi Escura oferirà, en el marc del segon cicle de Música i Ciència del MTE, una retrospectiva i evolució de la música dins el marc del mitjà audiovisual més significatiu del segle XX: el cinema. El concert tindrà lloc aquest divendres a partir de les 20’30 hores a l’església de Sant Pere de Figueres i l’entrada és gratuïta.
Des dels orígens del cinema fins ara, la música ha esdevingut un element vinculant que ha portat a molts crítics a considerar-la com la música clàssica de la darrera centúria. Farem un viatge en el temps, recordant l’evolució del setè art i les diferents tècniques que han fet de la música un aliat indispensable en la confecció cinematogràfica: compositors, pel•lícules i grans moments de la música del cinema.

La música de la fàbrica dels somnis
Dia: 11 d’abril de 2008
Hora: 20’30 hores
Lloc: Església de Sant Pere de Figueres
Concert comentat: Santi Escura (piano)
Entrada gratuïta

Santi Escura Moradell (Mollet del Vallès, 1971) Pianista i compostor, l’any 1986, amb quinze anys, dóna el seu primer recital de piano i forma part, fins el 1988, de la Tribuna de Joves Intèrprets de Catalunya. Des de llavors ha actuat arreu de Catalunya i a l’Estat Espanyol, França, Suïssa, Alemanya, Polònia, República Txeca i Itàlia.
Com a compositor, ha escrit diverses obres que han anat orientades cap a diferents vessants expressives (música simfònica, cinema, teatre ...). Ha participat en diversos projectes discogràfics, com a compositor, orquestrador, director musical i intèrpret. L’any 2006 enregistra, per al programa Nydia, de TV3, l’integral de l’obra pianística del compositor altempordanès Francesc Basil.
És Master en Creació Àudiovisual per la Universitat de Granada.
Actualment exerceix com a professor a l’Escola de música del Casino Menestral Figuerenc, promotor extern i és director titular de l’Orquestra Jove Versatile, formació amb la que va rebre a l’any 2002 el Premi Ateneus en la categoria de Creativitat Musical.