Crisi Refugiats

Benvolguts companys i companyes,

 Davant la intolerable situació que es viu des de fa mesos a Europa en relació a les persones refugiades i sol·licitants d’asil i la pèssima actuació que està tenint la Unió Europea davant aquesta crisi humanitària, el President del Consell de l’Advocacia Catalana ha impulsat  la constitució d’un grup de treball interprofessional amb l’objectiu de denunciar la greu situació que afronten les persones que busquen refugi avui en dia a la UE.

 Aquesta plataforma que vol aglutinar el major nombre d’entitats socials, administracions, col·legis professionals, ha de servir per canalitzar l’opinió de la societat civil catalana davant d’aquesta situació i dinamitzar actuacions de pressió a les autoritats nacionals i internacionals.

 També es posa en marxa una campanya comunicativa sota el lema: “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa dels drets humans i de les persones”, que ha de servir per emmarcar tota una sèrie d’actuacions de denúncia. Les primeres accions que es proposen realitzar de manera immediata són:

  • La firma d’un Manifest de protesta contra la situació actual
  •  Una concentració davant la Delegació de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Barcelona (Passeig de Gràcia xamfrà Provença, enfront de La Pedrera), que tindrà lloc el proper DIJOUS 17 DE MARÇ a les 13:00

 Aquestes dues actuacions donen el tret de sortida a tota una sèrie d’actuacions que es concretaran en breu.

 Des del Consell ens demanen que els que puguem assistim a aquesta concentració del proper dijous.

 Moltes gràcies per la vostra col·laboració i implicació.

El Degà

Col·legi d'advocats de Figueres-Alt Empordà