Premis Drets Humans CGAE

Benvolguts, Benvolgudes,

Us comuniquem que el Consejo General de la Abogacía Española ha convocat la XVIII edició dels Premios Derechos Humanos que aquest any estaran dedicats als refugiats. Amb caràcter excepcional per a la convocatòria de 2016, totes les candidatures d’aquesta edició hauran referir-se a accions o persones que tinguin com a referència la lluita per als drets dels refugiats, el seu reconeixement, la defensa i l’acollida o integració.

El termini de presentació de candidatures acaba el 30 de setembre, tot i que els interessa rebre-les al més aviat possible. Les bases i tota la informació del premi estan en www.abogacia.es i podeu enviar les candidatures a través des d’aquest enllaç: http://www.abogacia.es/2016/08/01/xviii-edicion-de-los-premios-derechos-humanos-de-la-abogacia-espanola-convocatoria-extraordinaria-refugiados/.

Entre els premiats en anys anteriors figuren:

La Congregación de Adoratrices de Almería, la Ciudad Escuela de los Muchachos, Càrites, el Banc d’Aliments, l’advocada Francisca Sauquillo, els pares misioners Aurelio Gazzera i Juan José Aguirre, la jutgessa Yassmín Barrios, Kaddy Koita, CEAR, Amnistia Internacional, la Cort Penal Internacional, les Madres de Srebrenica, els treballs de reinserció en els centres penitenciaris espanyols Helena Maleno i Marisela Ortiz, els ex defensors del Poble Joaquín Ruiz-Giménez i Fernando Álvarez de Miranda, Jaime Garralda, Antonio Beristáin o Jesús María Alemany, així com els periodistes Yolanda Álvarez, Henrique Cymerman, Angels Barceló (SER), Gervasio Sánchez, Mónica Bernabé, Almudena Ariza, Nicolás Castellano, o Carmen Sarmiento (TVE), entre molts d’altres, ara mateix més de 50.

Aquests premis es concedeixen a les categories de Persona, Institució i Periodista o Mitjà de Comunicació i en aquesta edició es lliuraran als qui s’hagin distingit per la defensa dels Drets dels refugiats. A més a més, des de la convocatòria de 2012 s’ha incorporat un nou Premi que porta el nom de “Nacho de la Mata”, en memòria de l’advocat difunt que va rebre el Premi Drets Humans 2008. Aquest guardó s’adreça a reconèixer a persones o institucions, que centrin la seva tasca en protegir els Drets de la infància més vulnerable, entre les candidatures proposades per la Fundación Raíces, hereva del llegat de Nacho de la Mata.

 Cordialment,