El Museu de la Tècnica visita l’empresa Garcia de Pou

Mirades Industrials continua el seu periple per algunes de les empreses més significatives de l’Alt Empordà. En aqueseta ocasió toca el torn a l’empresa Garcia de Pou, una empresa centenària que en l’actualitat és un referent en el seu àmbit, la fabricació de tot tipus de productes no alimentaris per al sector de l’hosteleria. La visita, que es portarà a terme el 28 de novembre a les 12 del migdia, permetrà conèixer les noves instal·lacions de l’empresa, de 17.000 metres quadrats, inaugurades l’any 2002 a Ordis.

El cicle Mirades Industrials pretén donar a conèixer la història i les interioritats d’algunes de les empreses de l’Alt Empordà més significatives tant per la seva singularitat, història o producció.

  • Nom de l’empresa: GARCIA DE POU
  • Dia: 28 de novembre del 2008
  • Hora: 12 hores
  • Lloc de trobada: Garcia de Pou Grup. Crta. de Navata a Ordis "La Fàbrica" ORDIS (Girona)
  • www.garciadepou.com
  • grup màxim de 20 persones
  • Visita: instal·lacions de l’empresa Garcia de Pou, amb seu a Ordis (Alt Empordà), fabrica i comercialitza productes no alimentaris per a l’hostaleria, on és una marca de referència. L’empresa fabrica tot tipus d’articles de paper i cartró com tovallons, vasos, bosses, mantells, coberteria i envasos plàstics, entre altres.

Garcia de Pou compta amb més de 30.000 clients i exporta el 35% de la seva producció. Des de 2004 produeix també pel mercat domèstic. L’any 1884, primer cap de l’estació ferroviària de Figueres i casat amb Francisca de Pou, va donar un canvi radical a la seva vida i va crear un taller manual de bosses de paper al que va anomenar Garcia de Pou. Durant el segle XX l’empresa va prosseguir la seva activitat dirigida cap a la impremta tradicional. Amb l’arribada del boom turístic dels anys 60, Luís García, membre de la quarta generació familiar, va consolidar les activitats industrials enfocant els seus esforços en el mercat HORECA (hotels, restaurants i cafeteries). L’any 1974 va traslladar l’empresa de Figueres a Vila-Sacra. El febrer del 2002 Garcia de Pou va inaugurar un taller de transformació de 17.000 m2 a Ordis, situació logística privilegiada per als mercats del sud d’Europa.

Museu de la Tècnica de l'Empordà
C/Fossos, 12
17600 Figueres
Telf. 972 508 820